onsdag 10 april 2013

Fortsätter....

Plantarbetet fortsätter, har som mål att gå igenom alla plantor en gång per vecka. Då hålls de i skick. På slutet av säsongen brukar detta inte lyckas då det blir så mycket dåliga blad och sjukdomar inblandade. Nu tas det mest förbrukade bladen bort och de som blivit brända av solen och värmerören. Även alla gurkskruttar på stammen som inte orkade ( blir alltid någon på varje som inte orkar när det är så många och belastningen stor) skall bort innan mögel och förruttnelse har hittat dem.

Tomaterna är inte så många men de växer också men långsamt...långsamt, när man jämnför med gurkorna. Men nu har vi fått provsmaka körsbärstomater mm..mm..sött och gott :)

Och paprikorna är på gång men det dröjer nog ännu ett tag innan vi får provsmaka dessa.

Gurkplantorna är nu i princip tomma på gurkor, bara nån enstaka så nu orkar de ta ny fart och nya revor växer ut som toppas efterhand. Nya fina blommor dyker upp vart efter och gurkämnena börjar växa till sig. Produktionen blir också jämnare nu efter, de växer och producerar gurkor på samma gång i jämn ström.


Nu gäller det bara att hålla det rent och snyggt så det går att visa upp nästa vecka då jag får besök av studerande från Yrkeshögskolan Novia i Raseborg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar