fredag 26 april 2013

Efter regn kommer sol...

Hoppas vi nu verkligen på. Har varit en riktig grådaskig dag med både regn och snöfall. Inte riktigt det man vill ha nu. Nej nu vill vi ha sol och runt en 10 grader, så är jag nöjd. Snön har smält men nu står det vattenpölar över hela gräsmattan så inte blir det räfsa av ännu på ett tag.
Men lilla växthuset har jag städat ur och nu har pumpaplantorna  som jag har haft i stora huset flyttat hit. Det är ju inte riktigt varmt där ännu men det hålls på plus även om det är lite minus på natten.
Här är de innan flytt, visst har de vuxit. Även tomatplantorna som jag sådde har vuxit. På de som kom vid plantleveransen har nu de stora tomaterna färdats...mmm.så goda de är. Paprikorna börjar visa vilken färg de tänker vara.


I lilla växthuset väntar jag med spänning på att vindruvorna ska vakna. Pumporna efter flytt, de skall nog få lite bättre tillvaro så småningom men de började vara så stora så de var i vägen i det andra och så blir de så svåra att flytta om de blir för långa.


Blommorna har vuxit till sig lite också och nu har jag sått ett projekt som är ett skolarbete och som skall studeras i 4 veckor. Allt är inte här, vissa krukor är i ett skåp medan vissa ockuperar kylskåpet. Vissa är sådda i sand andra i jord och så sen en liten del i hushållspaper. Sen ska vi studera vad som händer och skillnaden och varför det är skillnad.


Nu skall mjöden på flaskor och så får det närma sig 1:a maj. För mig är den dagen en plockdag men efter det blir det nog gott med mjöd och struvor. Hoppas bara på fint väder.
                                                            Skön Helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar