torsdag 28 mars 2013

Glad Påsk

Nu har jag förberett en del inför påsk och den stundande semesten till Lappland så att de som ska hålla koll och plocka ska få det så smärtfritt som möjligt. Oförutsedda saker kan ju alltid dyka upp. Just nu börjar plantorna vara i det läget där det stannar av i växten och ganska många gurkor håller på att färdas. Det är ju bra eftersom ingen kommer att sköta plantarbetet nästa vecka. Imorgon efter plockningen skall jag toppa av de sista sidoskotten som hör till paraplyet, de börjar vara lagom långa nu. Då dröjer det innan de skott som ska växa har blivit "toppningsfärdiga".


 
Idag har jag spenderat tid på lite diversejobb eftersom junioren varit ledig från skolan och istället hängt med mig. Traktorn har fått sig en genomgång eftersom den krånglat med både det ena och det andra, värst var att bromsarna slutade ta och sånt kan man inte lämna åt nån nästa vecka. Pannan är sotad så nu står den sig två veckor. Dessutom planterade vi om lite av blommorna som började få trångt.      

Sotning av pannan

Omskolade småttingar

Lite jobbigt att bli omplanterade så det hängs lite, men ikväll var de pigga igen
Provsmakning
 Men nu är skidorna vallade och allt känns under kontroll så eventuellt kommer nästa rapport från Levi. Sen får vi se efter en vecka vad som har hänt i växthuset.


GLAD PÅSK
                                                                      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar