söndag 26 maj 2013

Nya träd

Det känns som om denna vår har varit mer intensiv trädgårdmässigt sett än normalt. Vi övergick i princip från vinter till full sommar på ett par dygn. Allt slog ut och grönskade på en och samma gång och det känndes som om man skulle behöva vara på flera ställen på samma ögonblick för att inte missa händelsen. Blommorna i rabatterna kom upp, en del på fel ställen och ogräset däremellan. Det ska rensas och gallras, trädgårdslandet sås och sommarblommorna fick plötsligt flyttas ut.Det känns som om vi redan var i juli, men vi hoppas nu på en låååång sommar med många fina dagar så att vi verkligen får ladda batterierna.
Vinrankan som hade kommit igång har vuxit och druvklasarna börjar visa sig. Den andra är det sämre med...än åtminstone. Den brukar vara senare men..men börjar nog tro att det inte riktigt har gått vägen i vinter.
Fyllde år gjorde jag här om vecka och fick då ett presentkort till en trädgårdsaffär och det spendrades genast. Två äppelträd, ett körsbärsträd och ett plommonträd + en vinranka blev det. Hoppas att de klarar sig och att vi får njuta av skörd efter något år.
Växthuset kan man säga ser ganska risigt ut just nu men skörden är ganska god. Två veckor kvar till byte!
Fick problem med bilderna så de kommer senare!

Njut av sommarvärmen och den härliga grönskan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar