söndag 19 maj 2013

Full fart..

Oj vad fort det går nu. Maj kom och sakta började våren visa sig. Som de flesta med hus,villa och trädgård så är våren en hektisk tid med massor att göra både ute och inne. Ibland vet man inte riktigt var man skall vara. Här började jag i tid tyckte jag, ännu medans inget hade kommit igång. Plötsligt slog värmen till och allt fullkomligt exploderade. Allt grönskar på en gång, gräsmattan har hunnit bli så lång att den behöver klippas och trädens mössöron övergick på en natt till löv.
I växthuset däremot börjar det avta och siktet är nu inställt på den 10:e juni då åker denna omgång med plantor ut. Sen blir det städdagar och i slutet på veckan kommer nya fina plantor att planteras. I och med att värmen kom satte också spinnens tillväxt fart och mjöldaggen frodas. Från och med denna vecka slutar jag att blada och plocka bort gamla blad. Nu är det bara plockning som gäller fram till bytet. Plantorna får växa fritt och oftast blir det mera gurkor då man inte stör plantan, mer generativ tillväxt. Men så kan man ju inte göra hela säsongen, då slapp man nog inte in i växthuset och så blir det så tätt och mörkt att plantorna hämmas och möglet trivs.
Spinn angrepp

Ordentligt spinn angrepp

mjöldagg
 Blommorna har blivit fler efter ett besök i en blomaffär och via en handelsträdgård. Men de får ännu vara ett tag i växthuset och växa till sig och bli ompysslade.





 


Vinrankorna har börjat ta sig riktigt bra och vattnas nu dagligen. Potatisen är satt och grönsakerna är sådda så nu väntar vi bara på skörden (eller ogräset). Denna underbara helg har spenderats på villan i följande ställning


 Hoppas på fortsatta fina dagar!

















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar