söndag 13 april 2014

Snart påsk




Himmel vad tiden rusar iväg, våren är alltid sig lik. Massor med pyssel både ute och inne. Nåja i växthuset har det varrit lugnt på bladtillväxten, däremot har det varit mycket gurkor nu. Plockningen tar längre för varje dag och det är ju positivt. Däremot har bladarbetet bara tagit en dag den senaste veckan. Nu har dock de mesta av stamgurkorna plockats av och det betyder mindre mängd framöver men nu ska plantorna växa så nu blir det mer jobb.

Rovkvalster normalstorlek 1-2mm
I onsdags kom mina medarbetare, rovkvalstren mot spinn. De verkade pigga i flaskorna som de levereras i så nu är förhoppningarna stora att de skall vara hungriga, må bra och göra ett bra jobb. Jag satte ut 25 flaskor med 2000 rovkvalster i varje vilket blir 50 000. På onsdag kommer ytterligare 12 flaskor med 24 000. Hoppas det är passligt då. Det gäller att följa med.
Spinn, normalstorlek 0,5-1mm

Mycket av tiden har gått åt att få utsidan i skick, räfsa, plocka, fixa, fylla på osv. Sen började vi med ett projekt vid villan, ny terrass. Den kommer att bli alldeles underbar, men suck vad jobb. Denna senaste veckans kvällar och några i veckan innan och hela helgen har vi spenderat vid villan med byggnad och städning. Krävs nog några kvällar till på alla fronter. Men snart är det påsk och det behöver väl ställas lite för det också, samt att det är skola i nästa vecka, borde läsa på prov! Sen följer 1:a maj och jisses vilka korta veckor det blev. Men jag jobbar nog som vanligt många av de röda dagarna. Gurkorna väntar inte med att växa de dagarna. 
I dag har jag plockat eftersom jag skall till Vörå på ÖSP:s vårmöte imorgon hela dagen. Sen hinner man väl med lite jobb innan vi tar påsk. Lite påskfint har vi redan, eller vårfint?


                                                                       
                                                                       Glad Påsk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar